No recovery screen during boot

drspiros

Registered
Messages
49
Hi. There is new problem with dual receiver. During boot, when I press several times "ok" on remote, there is no recovery screen anymore as it used to, there is only a stable "qviart" logo. Any ideas?
 

Ferret

Marching On Together !
Staff member
Administrator
Messages
17,638
Try the other recover option.

Power off press and hold the standby button on the front of the box.
 

drspiros

Registered
Messages
49
If I do so, there is a flux of "boot, e2upd, update" messages on box's lcd, with no further action. I just want to enter to recovery mode.
 

kegnkiwi

Staff member
Moderator
Messages
1,052
What do you want to do in recovery mode? The option that Ferret gave you allows you to reflash either the Android or e2 side.

If you want to boot to another image in e2 you could also try turn the box on and whilst booting keep pressing either 11111111, or 22222222 3 or 4 to boot into a different slot.
 

Ferret

Marching On Together !
Staff member
Administrator
Messages
17,638
If I do so, there is a flux of "boot, e2upd, update" messages on box's lcd, with no further action. I just want to enter to recovery mode.
E2 Update will update a E2 image if you can not boot into another image as kegnkiwi describes. If that is the case you would usually use a recovery image by un raring your chosen image and placing the dual folder at the root of a fat 32 formatted usb stick.

The Message saying just update is to update the Android side if that is what is the cause of the issue. Ive done a guide here to follow.

 

drspiros

Registered
Messages
49
No, I don't want to flash a recovery image, I want to enter to recovery menu. If one of the four E2 images fails for some reason, I need to enter to recovery mode to flash a backup image. If I do in your way, I loose every other image installed.
 

Ferret

Marching On Together !
Staff member
Administrator
Messages
17,638
No, I don't want to flash a recovery image, I want to enter to recovery menu. If one of the four E2 images fails for some reason, I need to enter to recovery mode to flash a backup image. If I do in your way, I loose every other image installed.
Ok

So do this, this will boot one of the other slots, then you can flash the slot that does dot work.


It works
 

drspiros

Registered
Messages
49
The only way to have the recovery screen back is to flash in slot 1 OpenPLi 8.3 ONLY (not 9.0, not develop build). Then you can upgrade through Flash Online to OpenPLi 9.0 without loosing recovery screen. If you flash any other team's image, recovery gets lost again.
The other way is to press mutliple times the numbers 1 or 2 or 3 or 4 on your remote as mentioned before.
 

kegnkiwi

Staff member
Moderator
Messages
1,052
The only way to have the recovery screen back is to flash in slot 1 OpenPLi 8.3 ONLY (not 9.0, not develop build). Then you can upgrade through Flash Online to OpenPLi 9.0 without loosing recovery screen. If you flash any other team's image, recovery gets lost again.
The other way is to press mutliple times the numbers 1 or 2 or 3 or 4 on your remote as mentioned before.
You can also flash the image in slot one from other images, such as pure2.
 
Top