opticum x405p!!desesperate!!

evonietzsche

New member
Messages
10
Hi, first of all thanks to everybody that help and make this forum bigger.

Its not the first box, install with receivers , got open box, opticum,engel few years ago, BUT WITH THIS ONE I'M TOTALLY STUCK!

So this x405p i followed every single tutorial, i can't enable hide menus, F1+000 doent do anything, so because of that i can't to anything.I tried to put cccam lines with server tool, doesn't work either.

I tried changing firmware and no matters what .bin i try pop ups a windows with ''FAIL'' and E105 on the display.

Please somebody help me!!!

Thanks!
 
Last edited:

dreamer1983

Super Moderator
Messages
4,878
Hi, first of all thanks to everybody that help and make this forum bigger.

Its not the first box, install with receivers , got open box, opticum,engel few years ago, BUT WITH THIS ONE I'M TOTALLY STUCK!

So this x405p i followed every single tutorial, i can't enable hide menus, F1+000 doent do anything, so because of that i can't to anything.I tried to put cccam lines with server tool, doesn't work either.

I tried changing firmware and no matters what .bin i try pop ups a windows with ''FAIL'' and E105 on the display.

Please somebody help me!!!

Thanks!
upgrade first this se to your box with the USB stick Senderliste_Austria_HD_X_405-406_2012-05-16.rar after make factory reset to delete all the files than upgrade that sw x405p_v1.07.6213_pvr_west_full_20120921.rar hope it will be help you that
 

evonietzsche

New member
Messages
10
First of all thanks por your help but unfortunately doesn't work. Upload senderliste ok, but when it comes to upgrade firmware, its says FAIL and E105 on display.
 

dreamer1983

Super Moderator
Messages
4,878
First of all thanks por your help but unfortunately doesn't work. Upload senderliste ok, but when it comes to upgrade firmware, its says FAIL and E105 on display.

try with rs232 0-modem cable to upgrade the reciver use than this sw x405p_V1.07.7102_20121228_dvbs_east_full.rar if that dosen't work than i cant anderstand that
 

evonietzsche

New member
Messages
10
thats the last think i want to try because right now i can ,only laptop.

How can be so hard? why the F1+000 O +666 or else doesn't work?
Which one is the last last last firmware?
 

dreamer1983

Super Moderator
Messages
4,878
thats the last think i want to try because right now i can ,only laptop.

How can be so hard? why the F1+000 O +666 or else doesn't work?
Which one is the last last last firmware?

this are the latest emu firmware V1.07.7102 if you have the X405 series or is another one
 

evonietzsche

New member
Messages
10
and what about x405p_V1.08.7689_20130219_conax_PVR?

i downloaded from this forum.
 

dreamer1983

Super Moderator
Messages
4,878
and what about x405p_V1.08.7689_20130219_conax_PVR?

i downloaded from this forum.

conax are the original firmware without key meny just are card reader nothing else with that firmware you can't put any C: line or any softcam key to bin file you must have in it pvr west or pvr east to work key meny and lines
 

evonietzsche

New member
Messages
10
Ok thanks to clarify that, i assume that cause says official. But now can i go back?

Thats ridicously, there no burned effuses here....dam it!

Thanks again,really apreciatte ur help.

So, what are my chances without rs-232 because until saturday a can get to my desktop/regular computer....:confused:
 
Last edited:

evonietzsche

New member
Messages
10
Ok thanks to clarify that, i assume that cause says official. But now can i go back?

Thats ridicously, there no burned effuses here....dam it!

Thanks again,really apreciatte ur help.

So, what are my chances without rs-232 because until saturday a can get to my desktop/regular computer....:confused:

Any ideas? please help me.
 

mans PX?

New member
Messages
290
you need rs232 USB cable as well you need 0 cable, then you can connect laptop to box
cables overview and small tutorial you can see-
http://www.sat-universe.com/showthread.php?p=1018509#1018509
 

evonietzsche

New member
Messages
10
Ok, i finally solve it by flashing this ''Opticum X405p 406 Error E101 recovery'', it flashed perfectly and then the last sw.

All right and smooth.

Thanks to all of you for the help.
 

evonietzsche

New member
Messages
10
Well now the only trouble i have is that always get the second audio by default. and thats tricky because i'm from spain, first audio is SPANISH, and always im force to change audio 2(english)- to audio1 (spanish)

Why there's no setting to change that?And why it put the second audio by default?


thanks!
 

mans PX?

New member
Messages
290
Main Menu/Preference/Language/first spain*
if do not work, then change in this menu ,,Menu Language to Spain''
 

evonietzsche

New member
Messages
10
Thats what i first try by there no Spanish on Menu selection.it is on audio and subtitles but not in the Menu Selection.
 

badrdj

New member
Messages
1
trying to solve for me ;(
 

szog

New member
Messages
9
How did you flash it pls describe it thx
 

szog

New member
Messages
9
Hi evonietzsche , would you like to share what you have learned or you sign up only when trouble occurs?
 

Alan13

New member
Messages
1
Hello guys. I have the OPTICUM x405p decoder but there is NO videoshare option for internet sharing... why? how can i fix it? Please help :(
 

Paali

New member
Messages
1
try with rs232 0-modem cable to upgrade the reciver use than this sw x405p_V1.07.7102_20121228_dvbs_east_full.rar if that dosen't work than i cant anderstand that
thanx
 
Top