Need HELP, Opticum x403 restore factory setings

anix000

New member
Messages
124
how to reset all system Opticum x403
i updated with rs232 (not first time), to better version, but something gone wrong, now box shows only clock in led, nothing works.
maybe is trick ho to get everthin ok
 

anix000

New member
Messages
124
something can be done in box hardware
 

schnitzelfritz

New member
Messages
48
If it shows 0000 or ASH, re-flashing with RS232 still works.
So flashing your backup should solve the issue.
If you have flashing problems try a different flash-tool.
 

anix000

New member
Messages
124
shows 00:00 (clock)in box led
does not shut on only clock in led (after power on)
remote do not work, do not read rs232 cable (do not shows connection in box and pc)
on tv nothing. (black scream)
what options i have? maybe i can change something in hardvare?
 

schnitzelfritz

New member
Messages
48
What RS232-Tool are you using?

With the attached one, I had never issues.
 

anix000

New member
Messages
124
i use this.
bifore this horror, everthing was ok, can made updates from flash from rs232.
but last night i updated cw+boarder to difrent version-
globo_x4_lemontree_proton_1.4.88_gisclub.tv
i think this was. Updated from rs232 soft what y attached,
all updated , then box restarted, after restartad in box led shows ling time OPEN, then after 10 min ,shuted down box, after turn on, shows in box led clock 00:00
in tv black scream, remote butons dont work, everthind dead
. maybe somehow i can remuve chip from box, and restore factory setings, without using rs232 or flash memeory
 

schnitzelfritz

New member
Messages
48
Did you try to flash following this instructions?
 

anix000

New member
Messages
124
yes, before this accidents and after.
nothing works
 

anix000

New member
Messages
124
everthing works perfect now (updates from rs232)
box life jeee :)
Big thnx JAKITAKI

so If y have sometime problem like i
use for updates (from rs232)
- EromUpgrade -
For my problem only this worked :)
 

majhy

New member
Messages
6
Hi guys. I got a problem. I installed ¨OpticumHD X-403p_amstar_sab_1.4.72_gisclub.tv_MOD.abs¨ from usb and now my X403p doesn´t work. After startup, there is a message in russian 'no chanels' and a loop of 'slot1:initializing' and 'slot1:uninstalling'. My rc is not working at all and the control panel on stb too. Can someone help? Big thanks....
 

schnitzelfritz

New member
Messages
48
You have to flash the old firmware using RS232.
 

majhy

New member
Messages
6
thanks....is it the only way? I don´t have equipment for it. Any idea why control panel is not working?
 

schnitzelfritz

New member
Messages
48
Any idea why control panel is not working?
Whoever did fix the firmware did a bad job?
Or someone modified a 300mm-receiver-firmware to be flash-able on 220mm receivers.


You could try to rename your backup in auto.abs
Some fw-versions flash this automatically.
 

majhy

New member
Messages
6
Hi guys. I bought cables, flasshed via rs232 and now it is ok. Thanks for help. Appreciate.
 

Dal-Mausen

New member
Messages
1
I'll try
 

barbosa

New member
Messages
7
Whoever did fix the firmware did a bad job?
Or someone modified a 300mm-receiver-firmware to be flash-able on 220mm receivers.


You could try to rename your backup in auto.abs
Some fw-versions flash this automatically.

Any idea of which fw to auto.abs? I´ve tried several firms and got no chance. Or if you know any flash dump through usb?
Thanks
 

budadd

New member
Messages
8
Hallo,
all try with flash program can't connect with my orton hd x403p box. Box display ASH in the panel.

I test my RS232 Null cable with my dreambox without problem.

Help pease.
 

bnull

New member
Messages
1
I have same problem. Box shows only clock in led, nothing works. Do you help me how fix it?
 
Last edited:

onkelhardy

New member
Messages
1
Problem with Orton HD XC403p

Since yesterday i hav only the time on the display. the remote also dont work - try to flash with a usb to rs232 adapter but get no connection. have no serial port on my desktop pc and the other notebooks :-(

Anyone can help me?

thanks and regards

onkelhardy
 

williams2020

Member
Messages
64
need help pls, how to upload Opticum hd x406 from usb.just need directions tanks
 
Top