Kathrein 910 lan problem and flash

EraseR72

New member
Messages
5
I have problem with my kath910, run on new tiatnit bu no tuner voltage. I have disecq a/b/c/d. I want to reset kath910 but my lan dont work only putty on serial COM1, usb working but eth0 is down. :mad: How to up my eth0 is there is sotware problem and flash withdout LAN.
Titan 1.87 dont work tuner. Lan off
Neutrino same tuner off lan off
Before update titanit is working and tuner is working, lan not.
Now I have errors in loading Titannit no pic no lan!
How to up eth0 in putty? Is there some image from usb to flash with factory defaults?

Please help.
 

darius1

Member
Messages
113
I have problem with my kath910, run on new tiatnit bu no tuner voltage. I have disecq a/b/c/d. I want to reset kath910 but my lan dont work only putty on serial COM1, usb working but eth0 is down. :mad: How to up my eth0 is there is sotware problem and flash withdout LAN.
Titan 1.87 dont work tuner. Lan off
Neutrino same tuner off lan off
Before update titanit is working and tuner is working, lan not.
Now I have errors in loading Titannit no pic no lan!
How to up eth0 in putty? Is there some image from usb to flash with factory defaults?

Please help.

check the power board , it is a usuall after few years it lose the quality and shuold repair it.
 

EraseR72

New member
Messages
5
Flash sucess

Sucessful flash to default. No lan and picture. 18v and 13v is on tuner output. But no scaning... Maybe is power fault I will check elco C10. I need scematic for ufs 910?
 

darius1

Member
Messages
113
These components can be found on a power supply unit of a 1W version year 2007.4.23 R 0.3.
List is constantly being supplemented. If someone has other details then please post.

Primary side
F1 3,15A/250V
Z1 CNR 10D471K
DB DBS206G
RTH DSC 5D-9
PC1 100nF 275V~ X2
PC2 100nF 275V~ X2
PC3 82µF/400V
PC4 10nF/1kV
PC5 33nF
PC6 47µF/50V
PC7 22nF/630V
PC8 22µF/50V
PC9 47nF
PC10 10nF
PC11 470pF/400V~
PC12 470pF/400V~
PR1 220k/2W Metall
PR2 56k/2W Metall
PR3 43Ohm
PR4 12kOhm
PR5 43Ohm
PR6 3,3Ohm
PR7 1,2MOhm
IC1 KA1M0565R
IC9 SK A6252
PD3 1N5239B
PD4 UF4007
PD5 1N4937
PD6 1N5243B
PD7 1N5256B

Sekundär Seite

C1 1µF/50V
C2 4700µF/10V
C3 2200µF/10V
C4 470µF/35V
C5 220µF/35V
C6 470µF/25V
C7 220µF/25V
C8 47µF/50V
C9 22µF/50V
C10 3300µF/10V
C11 2200µF/10V
C12 220µF/10V
C13 220µF/10V
C14 1µF/50V
C15 470µF/10V
C16 470µF/10V
R3 620Ohm
R4 300Ohm
R6 10kOhm
R8 10kOhm
Q1 QFP 20N06
Q2 2SC945
IC2 PC-17K1
IC3 PC-17K1
IC4 TL431
IC5 PC-17K1
IC6 TL431
IC7 TL431
IC8 LM7905
D1 FCQ 10U06
D2 FCH 10U10
D3 SF26
D4 SF26
D5 1N493
D6 SF26
D10 2A07
D11 2A07
L2 22µH
L3 22µH
L4 22µH
L7 22µH
 
Last edited:

darius1

Member
Messages
113
check aven those orang color marked on pictuer
 
Last edited:

EraseR72

New member
Messages
5
Thank you darius1, I am fixed a power supply by changing 2200µF 25V and 3300µF 16v, but still error for Lan
Now scanning and have a picture but disecQ 2.0 is not working. Must tout a 2.04 (now I have 2.0 official)
Set original mac address, in usf ifconfig is ok and mac is ok, but no ping to the PC or router!
I thin this is a lan hardware problem with lan fuse is broken (little r50 or somthing) because I have power over ethernet 48V an think that is burn my LAN.
How to fix this> Need info for these small resistors?
How to put a Titanit true-only serial port, no Lan?
Thanks
 

darius1

Member
Messages
113
Thank you darius1, I am fixed a power supply by changing 2200µF 25V and 3300µF 16v, but still error for Lan
Now scanning and have a picture but disecQ 2.0 is not working. Must tout a 2.04 (now I have 2.0 official)
Set original mac address, in usf ifconfig is ok and mac is ok, but no ping to the PC or router!
I thin this is a lan hardware problem with lan fuse is broken (little r50 or somthing) because I have power over ethernet 48V an think that is burn my LAN.
How to fix this> Need info for these small resistors?
How to put a Titanit true-only serial port, no Lan?
Thanks
I am not quite sure that be some thing wrong with lan hardware. it is possible that the image you use couse this problem.
howevre use the latest offical firmware do a multiboot an image like HDMU on a usb ,as I do. iT should be work for you.with barryAllen and KCC.
lookat how to multiboot on Kathrein 910 on google if you do not know how.
 
Last edited:

EraseR72

New member
Messages
5
Lan is not workink only seral port, need to put uboot mini loader in flash true seral port.
How to make this? Thanks
 

EraseR72

New member
Messages
5
Fixed Titanit... true serial port!
STB7100-ref>
loadb a4000000

load from pc miniUPDATE.img (uboot1.3) mode kermit.

protect off A0030000 A003FFFF
erase A0030000 A003FFFF
cp.b A4000000 A0030000 10000
set bootcmd bootm a0030000; save

--Flash-- press record button... flashing ;)

How to check LAN chip? SMSC LAN91C110?
 

darius1

Member
Messages
113
Fixed Titanit... true serial port!
STB7100-ref>
loadb a4000000

load from pc miniUPDATE.img (uboot1.3) mode kermit.

protect off A0030000 A003FFFF
erase A0030000 A003FFFF
cp.b A4000000 A0030000 10000
set bootcmd bootm a0030000; save

--Flash-- press record button... flashing ;)

How to check LAN chip? SMSC LAN91C110?

send the box to kathrein service center for repair ,they fix it for 90 Euros.
eller buy a new one for 110 Euros
 
Top